Міні-чат
100
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 26 » Відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів
09:28
Відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів

     Нещодавно на базі Лютенськобудищанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів на тему: «Роль бібліотечних ігор у формуванні читацької компетенції школярів».
     Відкрила семінар методист РМК В.М.Сичова, яка ознайомила присутніх з програмою семінару та зупинилася на основних завданнях, що стосувалися теми зібрання. Г.М.Стребко, виконуюча обов’язки директора школи, розказала про нвчальний заклад та здобутки учнівського і педагогічного колективів  у навчально-виховному процесі.
     У ході семінару бібліотекарі побували на екскурсії  у шкільній музейній кімнаті історії села Лютенські Будища, переглянули презентацію «Людина, яку будуть пам’ятати» (про життя і творчість Д.В.Нитченка), відвідали бібліотечний урок у 5 класі «Подорож до «Книголенду». Ці заходи провела  бібліотекар Л.В.Коваленко.
     Учасники семінару побували на літературно-мистецькому святі «З Україно в серці», підготовлене вчителем музичного мистецтва О.О.Ляшенко та педагогом-організатором В.І.Хоменко, за участю сільського бібліотекаря  Н.В.Немчекно   та її доньки Н.О.Педченко, бібліотекаря Новоселівської школи.
     За «круглим столом»  відбулося професійне спілкування шкільних бібліотекарів на такі теми: «Роль бібліотечних ігор у формуванні читацької компетенції школярів» (Л.В.Коваленко, Лютенськобудищанська школа), «Краєзнавча та пошуково-краєзнавча робота шкільної бібліотеки як головний чинник у посиленні патріотичного виховання учнівської молоді» (Н.Л.Калатура, Великопавлівська школа), «Роль шкільної бібліотеки у патріотичному вихованні учнів» (Л.М.Варвинська, Опішнянська школа).
Таке поєднання навчальних аспектів з відпочинком сприяє фаховому зростанню, додає творчого ентузіазму організаторам бібліотечної справи.
     Під час підведення підсумків заходу присутні поділилися враженнями від побаченого, подякували гостинним господарям семінару за можливість почерпнути нове із скриньки методичних знахідок. Семінар пройшов гарно, емоційно завдяки творчій співпраці шкільної бібліотеки та педколективу школи.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 281 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0