Міні-чат
100
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 9 » «Учитель року» - 2016
11:48
«Учитель року» - 2016

    

     Конкурс «Учитель року» на різних рівнях вже став традиційним конкурсом  педагогічної майстерності, своєрідним оглядом  досягнень освіти, можливостей і здібностей учительства, що сприяє поширенню кращого педагогічного досвіду. Щороку в ньому беруть участь вчителі. Але кожного разу зустріч з учителями, учасниками конкурсу, - завжди несподіванка, подив, часом захоплення.
     Цього року конкурс проводився у номінаціях: «англійська мова», «математика», «захист Вітчизни». Участь у конкурсі взяли 3 вчителі: Кочерга Н.Л. – вчитель англійської мови Лютенськобудищанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Корба В.Ф. – вчитель математики Зіньківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, Пилипенко І.О. – вчитель курсу «захист Вітчизни» Зіньківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2.
     Якщо підійти до розуміння значущості й головного завдання  педагогічної праці сьогоднішнього вчителя, то завдання його роботи в сучасній школі виходить далеко за межі простого викладання.

     Важливу увагу, в світлі останніх подій, держава приділяє питанню військово-патріотичного виховання шкільної молоді. В номінації «Захист Вітчизни» вчитель Зіньківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2, капітан запасу Пилипенко І.О. навчав учнів правильно використовувати та безпечно поводитися з ручними осколковими гранатами на прикладі макетів. 
     Як зазначив член журі конкурсу заступник районного Зіньківського комісара, підполковник Хрипун О.М., сьогодні кожен чоловік країни зобов’язаний мати елементарні навички поводження зі зброєю та боєприпасами, щоб в разі потреби мати змогу захистити свою батьківщину. Саме на таких уроках виховуються справжні захисники Вітчизни. 
     Головну мету навчання англійської мови Наталія Леонідівна бачить у формуванні в учнів комунікативної компетенції з іноземної мови. На її уроці у  6 класі панувала творчість, пошук, культура спілкування. Вона саме той вчитель, на якого чекають сучасні учні: ґрунтовна фахова підготовка, широка ерудиція, невимушеність спілкування, інтелігентність. 
     Високим рівнем науковості й практичності відзначився урок-семінар математики у 10 класі на тему «Найпростіші ірраціональні рівняння», який провів Корба В.Ф.  Вчитель разом із своїми помічниками, учнями-консультантами, показали практичне застосування кількох способів розв’язання  ірраціональних  рівнянь. Набуті на уроці знання учні зможуть використати у майбутньому при здачі ЗНО. 
     Крім конкурсних уроків, на конкурсантів чекали: візитка педагога, психолого-педагогічне тестування, захист досвіду роботи.
     Звичайно, конкурс – це велика творча праця, нервова напруга, підбиття певних підсумків і не тільки професійних та фахових, а й життєвих.   
     Переможцем конкурсу «Учитель року – 2016» стала Кочерга Н.Л. – учитель англійської мови Лютенськобудищанської загальноосвітньої школи   І-ІІІ ступенів, решта учасників – Пилипенко І.О., Корба В.Ф. – лауреати. 
     За професійну педагогічну майстерність, компетентність та ерудицію всі учасники конкурсу нагороджені дипломами відділу освіти та квітами і грошовими винагородами від райкому профспілки працівників освіти.
     Багато добрих, теплих слів було сказано на адресу учасників конкурсу членами журі. Успіхів, міцного здоров’я, творчої наснаги і твердості духу, щастя і миру побажали конкурсантам начальник відділу освіти Ю.П. Дахно та голова райкому профспілки працівників освіти Р.М. Попович. 
   

 

 

 

Переглядів: 364 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0