Міні-чат
100
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 17 » Міжнародний день біорізноманіття
07:15
Міжнародний день біорізноманіття

     Щороку, 22 травня, світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН з нагоди річниці прийняття Конвенції про біорізноманіття.

     Тема цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття - «Актуалізація принципів збереження біорізноманіття; підтримання людей та їхнього благополуччя». Головне його завдання – привернути увагу до питань збереження біорізноманіття як основи підтримки життя і засобів для існування людей.

     Біологічне різноманіття є основою для життя та основних послуг, що надаються екосистемами. Біорізноманіття підтримує добробут людей та сталий розвиток у всіх сферах діяльності, у тому числі в галузях економіки, таких як сільське господарство, рибальство, туризм та інших. Зупинивши втрати біорізноманіття, ми інвестуємо в людей, в їхнє життя та благополуччя.

     Щороку міжнародна спільнота відзначає цей день низкою заходів – проведенням тематичних семінарів, конкурсів, виставок, зустрічей, просвітницьких та інформаційних кампаній.

     Міжнародний день біорізноманіття, це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні проблеми збереження біорізноманіття, визначення його ролі у нашому повсякденному житті.

     Відзначення Міжнародного дня біорізноманіття у всьому світі сприяє підвищенню поінформованості суспільства про роль біорізноманіття для добробуту людини та вжиття необхідних дій для його збереження.

     Більше інформації щодо конвенції можна отримати за посиланням https://www.cbd.int/convention/text/

Переглядів: 267 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0