Міні-чат
100
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 20 » Зліт юних екологів-2011
15:59
Зліт юних екологів-2011

Зліт юних екологів-2011

 

За щорічною традицією, 24 листопада 2011 року на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка відбувся обласний зліт юних екологів та дослідників сільського та лісового господарства Полтавщини, учасників природоохоронних конкурсів та акцій, під час якого були підведені підсумки роботи за 2011 рік, відзначені переможці обласного етапу конкурсів та акцій природоохоронного спрямування. Протягом церемонії нагородження свої виступи презентували кращі екологічні агітбригади, екологічні театри, гуртки та учнівські об’єднання, учні звітували про здобутки та практичні кроки, які вони зробили для збереження і примноження природних багатств рідного краю. За наслідками роботи юні охоронці Зіньківщини завоювали почесне 5 місце серед районів Полтавської області (загальна кількість яких 30), або 1 місце серед сільських районів.

Від навчальних закладів Зіньківського району участь у заході взяла делегація у складі 14 учнів та вчителів-керівників. Члени загону «Флора» та екологічної агітбригади «Комет» Зіньківської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №2 (керівник Л.О. Харченко) – переможці акції «Вчимося заповідувати», розповіли  про досвід пошуку і опису вікових дерев, перспективних для заповідання. Також юні екологи школи отримали дипломи та  грошові премії за ефективну діяльність за напрямками акцій «Рослини – рятівники від радіації», «Парад квітів біля школи», «Годівничка», «Збережи ялинку» та конкурсу «Український сувенір». Малобудищанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів була представлена вихованцями агрохімічного  гуртка «Паросток» (керівник М. О. Кльокта), які стали переможцями обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний край, моя земля» по напрямку «Продуктивна праця і дослідницька робота в галузі сільського господарства», і були нагороджені дипломом І ступеня та грошовою винагородою. Учениця цієї ж школи Дядечко Ірина  отримала диплом ІІІ ступеня та грошову винагороду за участь у конкурсі «Вчимося заповідувати», а учень Рокита Антон отримав диплом за участь у конкурсі «Птах року». Учениця Човно-Федорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шморгаль Владислава була нагороджена дипломом ІІІ ступеня та грошовою винагородою за третє місце у конкурсі екологічних плакатів «Природа і люди», дипломом та грошовою винагородою за повноту розкриття екологічної проблеми відзначена Удовиченко Олександра, учениця 3 класу Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Також, необхідно відмітити, що делегація від Зіньківського району привезла додому ще близько 30 грамот, дипломів, подяк обласного рівня, які були вручені в урочистій обстановці директорам навчальних закладів району під час чергової наради керівників шкіл у актовій залі відділу освіти. Серед відзначених такі школи: Бірківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Покровська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Лютенсько-Будищанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Проценківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Зіньківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №3, Державна спеціалізована художня школа-інтернат "Колегіум мистецтв у Опішні" І-ІІІ ступенів, Дейкалівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1, Шилівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Великопавлівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів, Ставківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Новоселівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Опішнянська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів, будинок дитячої та юнацької творчості смт. Опішні, Бобрівницька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів.

 Щира вдячність учням навчальних закладів Зіньківщини, які не байдужі до екологічних проблем району та роблять свій посильний внесок у їх вирішення та педагогам,  які залучають молодь до рядів охоронців довкілля, прищеплюють любов до рідного краю, відповідальне і бережливе ставлення до природи.

 

 

Методист районного методичного кабінету                   А. Удовиченко


Переглядів: 933 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0