Міні-чат
100
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Районний семінар-практикум вчителів англійської мови
09:25
Районний семінар-практикум вчителів англійської мови

     

     19.10.2016 року на базі Опішнянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум вчителів англійської мови "Оволодіння ключовими компетентностями, які передбачають особистісно-соціальний та інтелектуальний розвиток учнів при вивченні іноземних мов".

     Із вступним словом до учасників семінару звернулася завідуюча Зіньківським районним методичним кабінетом Л.В. Дуб'яга. Вона акцентувала увагу присутніх на необхідності оволодіння ефективними методиками викладання англійської мови як запоруки здобуття учнями міцних знань, що в майбутньому дадуть їм можливість досягти самореалізації в європейському просторі.

     Директор школи Гаврільєв Станіслав Миколайович ознайомив присутніх із напрямками діяльності педагогічного колективу в руслі реалізації науково-методичної та виховної проблеми навчального закладу. Він звернув особливу увагу на результативність роботи з обдарованими дітьми, які впродовж останніх років здобували перемоги на олімпіадах з базових дисциплін, конкурсах-захистах Малої академії наук України різних рівнів, включаючи Всеукраїнський, численних інтелектуальних конкурсах.

     Далі учасники семінару ознайомилися із фрагментом уроку у 9 класі на тему "Українські традиції. Традиції рідного краю", який підготували вихованці вчителя вищої кваліфікаційної категорії, старшого вчителя Ольги Михайлівни Пругло. Учні Надії Макарівни Гажієнко та Наталії Іванівни Олійник підготували чудову віртуальну екскурсію садибами Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішні. Учасники семінару відмітили зацікавленість учнів у темі вивчення і популяризації українських народних традиції засобами англійської мови, про що свідчили глибокі знання з теми, змістовні презентації, вагома пошукова робота. Ця тема набуває особливої значимості ще й тому, що у грудні цього року школа зустрічатиме волонтера Корпусу Миру США в Україні, який працюватиме за програмою сприяння вивченню англійської мови. Безсумнівно, учні зможуть провести для нього змістовну екскурсію історичними місцями селища.

     Н.М. Гажієнко також провела майстер-клас для вчителів на тему "Вивчення шкільних предметів". Учасники семінару змогли відчути себе на місці учнів і перевірити ефективність певних методичних прийомів, що допомагають зробити урок яскравим і незабутнім.

Глибокі враження у всіх залишило відвідання музею мистецької родини Кричевських. Частина екскурсійного супроводу була виконана Н.І. Олійник англійською мовою.

     Учасники семінару відмічають високий організаційно-методичний і пізнавальний рівень організації заходу. Вони висловлюють вдячність організаторам керівництву Зіньківського районного методичного кабінету, адміністрації та педагогічному колективу Опішнянської спеціалізованої школи надану можливість для фахового зростання.

 

Переглядів: 256 | Додав: osvita | Рейтинг: 1.0/1